Struma

I utviklingsland eller i den tredje verden er struma fortsatt en utbredt sykdom. Tilgangen på fisk kan være vanskelig, og likeledes med melk eller salt. Medisin er kanskje heller ikke lett å skaffe.
Struma betyr forstørret skjoldbruskkjertel. Skjoldbruskkjertelen er lokalisert like under huden, på forsiden av halsen. Den har som hovedoppgave å produsere hormonet tyroxin, og dette hormonet er ansvarlig for stoffskiftet vårt
Struma er en stoffskifte-sykdom som fører til at skjoldbruskkjertelen blir for stor.
Hvis legen mistenker at du har struma vil legen undersøke skjoldbruskkjertelen din og øynene dine. Legene tar også blodprøver for å finne ut sikkert at det er det som feiler deg. For å avgjøre hvilken form for struma du har, må legen undersøke/ta bilder av skjoldbruskkjertelen din. Ut ifra dette bestemmes det hvilken behandling som er best å bruke for deg.
I Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag i årene 96-98 fant man blant personer over 20 år at 0,4% menn og 2,9% kvinner hadde struma.

Nettsteder om Struma:

Struma – Pasienthåndboka
Struma betyr forstørret skjoldbruskkjertel. Skjoldbruskkjertelen er lokalisert like under huden, på forsiden av halsen. Den har som hovedoppgave å produsere.
www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=1142

Struma og klump i halsen – Doktor Online
Har fått struma, men ikke problemer med stoffskifte, men legen ville ta prøver hver 3. mnd for å se om kjertelen Fjusker innimellom.Noe som ikke er gjort.
www.doktoronline.no/qa/forum/3/qa2567051.html

Struma – Lommelegen.no
I land hvor det er lite jod i mat og drikke, fører jodmangel til struma hos noen av innbyggerne. I Norge får vi nok jod blant annet fordi det er jod.
www.lommelegen.no/art/art1705.asp

Tinitus og struma
bestemor og pappa har tinitus/øresus og tante, søsteren min og mamma har struma nå lure jeg på hvor stor sjanse det er for at jeg for noen av disse tingene.
ungdomsbasen.no/arkiv/arkiv05/helse05/page72.html

Annonser:

Legg igjen en kommentar