Svulster

Hvilke symptomer gir svulster i skjelettet og hvordan oppdages disse?

Det finnes både godartede og ondartede svulster i skjelettsystemet. Enkelte svulster gir sterke smerter. Spesielt svulster som er spredning fra en annen kreftsvulst i kroppen, gir sterke smerter. Andre svulster kan være uten smerter. Det er ikke alltid mulig å kjenne en skjelettsvulst. Enkelte brudd kan oppstå fordi skjelettstyrken er svekket av en ondartet svulst. Da skal det ofte lite til for å få et brudd.

Hva er det?

En tumor er en unormal klump (svulst) inni eller utenpå kroppen. Den kan være godartet (ikke en kreftsvulst) eller ondartet (kreftsvulst). Noen barn med tumor kan ha problemer med å få normal avføring ettersom tumoren trykker på tarmen. Enkelte barn må stomiopereres. En stomi er en åpning som vanligvis lages fra tykktarmen (kolon) til magen slik at avføringen kan ledes ut i en pose.

Kan også avdekke svulster
Ny teknologi kan også brukes for å avdekke svulster i bryst hos kvinner, og i prostata.
Forskerne bak den nye ultralydteknologien har dannet selskapet Eagle Ultrasound, med eksterne investorer fra Finland. – Vi regner med at lydhodet blir satt i produksjon i løpet av i år eller neste år. Teknologien kan også brukes for å avdekke små svulster ned til 0,1 og 0,2 millimeter størrelse.

Det er svulster i bryst hos kvinner og i prostata som er aktuelle for slik diagnostikk. Men foreløpig er den ikke klinisk prøvd ut andre steder enn innen fostermedisinen. Lydhodet er utviklet for å være ekstra følsomt, og lydbølgen fokuserer likt i alle retninger – noe som er viktig for å lage skarpe tredimensjonale ultralydbilder.

 

Nettsteder om Svulster:

 

Farlige mikrober skal kurere kreft – Illustrert Vitenskap
Farlige mikrober skal kurere kreft,Virus og bakterier har en fantastisk evne til å finne frem til bestemte celler. avslørte svulster ned til.

Hvorfor kastrere / sterilisere
Derfor skal vi her gi noe informasjon om fordelene ved å kastrere / sterilisere,. godartede svulster, men det vil ikke ha noe effekt på ondartede svulster som.

Ny skanning avslører sykdom før fødselen – Illustrert Vitenskap
Ny skanning avslører sykdom før fødselen ,Ved hjelp av en ny tredimensjonal skanningsteknikk kan legene nå ta. og livstruende svulster er i sakens.

Annonser:

Legg igjen en kommentar