Trichiasis

Trichiasis (fra lat. – hår) er en øyelidelse hvor øyenvippene vender inn mot øyet, og irriterer dette ved å skrape mot det ved øyenlokksbevegelser.
Trichiasis kan oppstå enten ved entropion eller ved at øyenvippene vokser i feil retning (medfødt, traume). Irritasjonen fører i første omgang til en konjunktivitt og/eller er keratitt. Ved langvarig irritasjon kan øyet få en epitelskade.
Blefaritt kan noen ganger gi tap av øyenvipper og trichiasis, som vil si at øyenvippene er rettet inn mot øyet, de vil «gnisse» mot øyet og gi ubehag.

Nettsteder om Trichiasis:

Andre årsaker til hornhinnebetennelse kan være; entropion, øyelokket er bøyd innover (som oftest nedre øyelokk), og irriterer hornhinna. trichiasis.
home.no.net/mops/MopsWeb/pleie.htm

trichiasis – øyevipper som vokser feil slik at de irriterer hornhinnen. U uvea – fellesbetegnelse for regnbuehinnen, strålelegemet og årehinnen.
www.helse-bergen.no/avd/oye/ordoguttrykk/

De vanligste øyesykdomene p ådenne rasen har jeg hørt er Keratit, entropion og trichiasis. Det kan du slå opp for å finne ut hva er, for det blir for mye..
www.canis.no/innlegg.php?iid=549010

Trichiasis kan man umulig bli kvitt, med mindre man fysisk fjerner problemet. Ting tyder på at oppdretter ikke har vært 100% ærlig med deg.
www.canis.se/innlegg.php?nr=44077&start=1

Annonser:

Legg igjen en kommentar