Tvangsspising

Tvangsspisere driver også med overspising, men i motsetning til de med bulimi kaster de ikke opp maten igjen, men tar vare på den, i alle fall i perioder. Vi kan si at tvangsspising er å spise selv om man ikke er sulten, for å dekke andre behov enn sult. Noen tvangsspisere spiser veldig mye i løpet av kort tid, men andre kan småspise hele tiden. Dette er ofte fet eller kaloririk mat. En del av de som driver med tvangsspising går på en evig slankekur, og grunnen til dette er at de har strenge fasteperioder mellom overspisingene. Dette gjør de for å holde vekta nede. Tidligere kalte man tvangsspising for trøstespising, og man trodde spisingen skyldtes mangel på viljestyrke. I dag vet man at tvangsspising ikke har noe med dårlig viljestyrke å gjøre, derfor er dette spiseproblemet like alvorlig som andre typer spiseforstyrrelser.

Synlige tegn på sykdommen:

* Overvektig.
* Dårlig fysisk form.
* Magesmerter.
* Spiser seg ofte overmett.

Tvangsspising er en spiseforstyrrelse der den syke får i seg betydelig mer energi enn det som er nødvendig, noe som fører til overvekt. Noen småspiser gjennom hele dagen mens andre spiser seg overmett på normalt mange måltider.

 

Nettsteder om Tvangsspising:

 

Litt om tvangsspising
Begrepet tvangsspising (Compulsive eating) ble først gjort kjent i Susie. forbinder med tvangsspising – en tilstand hvor man ikke lenger opplever.

Tvangsspising – Den ikke eksisterende spiseforstyrrelsen.
Tvangsspising – Den ikke eksisterende spiseforstyrrelsen. Hva. tvangsspising. Jeg lider av Tvangsspising. Det er et faktum som jeg har brukt mye tid og.

spisevegringer – En side om psykiske problemer
Tvangsspising er å spise selv om man ikke er sulten. Tvangsspising er like alvorlig som de andre formene for spiseforstyrrelse, fordi.

Tvangsspising – Wikipedia
Tvangsspising er en spiseforstyrrelse der den syke får i seg betydelig mer. Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Tvangsspising».

tvangsspising
TVANGSSPISING. Tvangsspising kjennetegnes ved episoder med overspising uten oppkast eller annen. Personen er vanligvis overvektig.

 

Annonser:

Legg igjen en kommentar